Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Vrijwilligen bij Vollenhoven

Door : Nederlandse Landgoederen Maandag 06 nov 2017

 

Het in stand houden van Landgoed Vollenhoven met zijn bos, park, tuinen, moestuin en gebouwen is tijdrovend werk waarvoor we een aantal vaste medewerkers hebben. Zij zouden echter hun verrichtingen moeizaam tot stand weten te brengen, wanneer zij niet geholpen werden door vrijwilligers.

Deze enthousiaste vrijwilligers helpen mee tijdens de tuindagen en schoolprojecten en in de moestuin, tuinen, park en bos. Zelfs metselaars en schilders kunnen hier hun diensten bewijzen. Wij zijn ongelooflijk blij met de inzet van deze mensen die net als wij een groot hart voor het landgoed hebben!

Vrijwilligers voor de moestuin
De moestuin van Landgoed Vollenhoven is een anderhalf hectare grote historische moestuin, inclusief historische kassen, gelegen in een prachtige en besloten omgeving. Ook voor de moestuin zoeken we vrijwilligers die een handje kunnen helpen.

Wat hebben wij te bieden?
Wij hebben heel veel tuinwerk, in een prachtige en inspirerende omgeving. Diegene die onderdeel wil zijn van deze prachtige tuin, lekker de handen uit de mouwen wil steken, redelijk zelfstandig kan en wil werken, prijs stelt op gezelligheid, maar ook graag alleen werkt, zou het goed naar zijn zin kunnen hebben in onze moestuin.

Wij zoeken:

Oogsters: Mensen die ca. 2 x per week een paar uur willen plukken (aardbeien, boontjes, bloemen.)

Tuinkrachten: Mensen die kunnen schoffelen en affiniteit hebben met (moes)tuinieren, of het graag willen leren en houden van fysiek en actief bezig zijn.

Het op zeer regelmatige basis meewerken (ca. 4 tot 12 u. per week) gedurende een seizoen (april-november) heeft onze voorkeur. Over het seizoen gezien zijn de werkzaamheden zeer divers, over de dag gezien gaat het doorgaans om een of enkele klussen.

U kunt zich aanmelden via de website van Landgoed Vollenhoven.