Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Top 10 van mooie terrassen op Nederlandse Landgoederen

Door : De Nederlandse Landgoederen Vrijdag 28 mei 2021

We mogen weer! Met de zomer in aantocht en uitbreiding van versoepelingen zijn de terrassen weer open. Koffie met de heerlijkste taartjes, een lekkere lunch in de zon of een uitgebreid diner op een warme zomeravond: op De Nederlandse Landgoederen vind je de mooiste terrassen. We hebben een selectie voor je op een rij gezet - in willekeurige volgorde. 

1. Hoeve de Boogaard - Limburg 

Je waant je in Frankrijk bij Hoeve de Boogaard op Landgoed Geijsteren. Landgoed Geijsteren bevindt zich pal aan de rivier de Maas in het Noordelijkste puntje van Limburg.

De keuken is Frans met een moderne twist. In de zomer is het op het terras heerlijk. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten uit eigen tuin en regio.

2. Paviljoen Lutterzand - Overijssel 

In het bos van natuurgebied Het Lutterzand vind je een prachtig paviljoen waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunchen of dineren. Nu nog op het overdekte terras, straks misschien ook weer in de bistro of in het restaurant. Aan de kids is ook gedacht, net ook even andere gerechten dan de normale friet en kipnuggets. We like. 

3. Hotel Gaia Landgoed - Overijssel 

Heerlijk lunchen, dineren of aan de high tea op het terras met uitzicht op de vijver en het prachtige landhuis. Deze toplocatie op landgoed Nieuw Rande is ook een hotel. Je kan na je diner, heerlijk je bed inrollen.

4. ’t Hoogspel - Overijssel 

‘t Hoogspel is het café-restaurant op de hoge Esch van het prachtige landgoed Twickel. Het terras heeft enkele mooie tenten staan voor schaduw op warme dagen en een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Er is ook een leuke speeltuin voor de kinderen. 

5. Theehuis ‘t Hooge Erf - Utrecht

Landgoed Pijnenburg is een eeuwenoud familielandgoed op de grens van de provincie Utrecht met de provincie Noord-Holland. Bij het theehuis in het bos, kun je bijkomen van een wandeling of fietstocht. De menukaart is gevuld met een aantal heerlijke broodjes, soepen en hapjes voor bij de borrel. Het bestellen alleen al is een feestje, door de grappige namen van sommige gerechten.

6. De Stapelbakker - Gelderland 

Aan de rand van Landgoed Mariënwaerdt vind je heerlijke pannenkoeken van biologische oogst van het eigen landgoed bij De Stapelbakker. Ze hebben ook broodjes, salades en nog veel meer. Ze organiseren ook veel leuke activiteiten voor kinderen rondom feestdagen.

7. Brasserie Schovenhorst - Gelderland 

Deze brasserie tussen de oude muren is een fijne stop - of start - bij een bezoek aan Landgoed Schovenhorst. Na een klim in de Bostoren plof je neer in de mooie tuin voor zelfgemaakt gebak, een fris drankje en enkele heerlijke (lunch) gerechten. Ook zeer geschikte plek om af te huren voor een feestje.  

8. Restaurant Landgoed Rhederoord - Gelderland 

Zeer sfeervolle plek in de tuin van landgoed Rhederoord in de Veluwse bossen, met het prachtige historische landhuis als decor. Blijf je slapen? Landgoed Rhederoord beschikt over 22 comfortabele hotelkamers, verdeeld over het landhuis en het koetshuis.  

Leuk feitje: Het landgoed heeft haar eigen waterbron en schenkt het ongerepte en zuivere water uit eigen bron aan tafel aan al haar gasten. 

9. Picknicken in Nationaal Park De Hoge Veluwe - Gelderland

In het Park De Hoge Veluwe zijn prachtige plekjes om te picknicken, zowel aan picknicktafels als in het gras. Bijvoorbeeld bij Jachthuis Sint Hubertus. In de Parkwinkel of bij de foodcontainer op het Marchantplein zijn compleet verzorgde picknick pakketten te koop. Toch liever bediend worden op een terras? Bezoek dan het Parkrestaurant. 

10. Hof van Duivenvoorde - Zuid-Holland

Hof van Duivenvoorde is het bezoekerspaviljoen van Landgoed Duivenvoorde, maar dit restaurant met een prachtig terras in de boomgaard, is wat ons betreft je éérste (maar zeker niet de laatste stop, want Duivenvoorde is prachtig) stop. Een verfijnd menu met uitsluitend seizoensproducten.