Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Een top 10 van de mooiste plekken voor een nachtje weg

Een top 10 van de mooiste plekken voor een nachtje weg

Door : De Nederlandse Landgoederen Maandag 04 okt 2021

Genieten van de mooie natuur in de herfst, gecombineerd met een stijlvolle overnachting? De particuliere Nederlandse landgoederen herbergen stijlvolle of knusse plekjes om te overnachten. We hebben een leuke selectie voor je gemaakt, van een tiny house tot een exclusieve woonboerderij. Trek erop uit dit najaar! Daar word je blij van. 

Gespreid bedje in voormalige paardenstallen 
Landgoed Nederhoven - Limburg

Waan je in Frankrijk op dit landgoed in Beegden, Limburg. Nederhoven ligt op de westelijke oever van de Maas bij Roermond op een omgracht terrein met de oorsprong uit 1614. Je overnacht in de voormalige paardenstallen van het kasteeltje. Geschikt voor maximaal 8 personen. Vanaf € 39,- per persoon, per nacht.

Exclusieve villa op het platteland
Landgoed Geijsteren - Limburg 

The Annex Retreat is een luxe villa op Landgoed Geijsteren in Limburg. Met het motto Retox, Detox, Relax zit je hier volledig prive en kun je zelfs een privé chef je van de heerlijkste diners laten voorzien. De villa is een historische woonboerderij, voorzien van design meubilair en een zwembad. Prijs op aanvraag - Maximaal 10 personen. 

Een warm welkom van de boer en boerin
Landgoed Twickel - Overijssel 

Spot reeën, lees een boek in het bubbelbad of installeer je gezellig bij het vuurtje in de houtkachel. In Delden op Landgoed Twickel geniet je bij Op 10 Logeren van een luxe accommodatie midden in de natuur. Deze boerenschuur op het terrein van Dubbelink Havezate bevat vier recent opgeknapte en gerestylede 4-persoonslodges en één 10-persoonslodge. Hadden we kippen en de geiten op het erf al genoemd? Vanaf €308,- per lodge - 2 nachten.

Elke kamer uniek
Landgoed Nieuw Rande - Overijssel

Sinds 2013 huist Hotel Gaia in Huis Nieuw Rande van het gelijknamige landgoed in Deventer, met elf ruime en originele hotelkamers. Het hotel geeft het historische landgoed met Engels landschapspark en een natuurgebied een moderne twist. Je vindt er ook een restaurant met enkel vegetarische en vegan gerechten. En het wordt nog beter: je kan er relaxen in een Finse Sauna, infraroodcabine, jacuzzi of een fijne Marokkaanse relaxruimte.
Vanaf €145,- per nacht - 2 personen. 

Doe eens gek, ga voor bruidssuite..? 
Landgoed Rhederoord - Gelderland

Rhederoord is een historisch landgoed met zijn oorsprong in 1747. Het authentieke landhuis huisvest inmiddels onder andere een serieus hotel met 22 kamers, en stijlvol it is. Vanuit de kamers in het landhuis en het koesthuis heb je een adembenemend uitzicht over de weidse IJsselvallei of het omringende park. Verwen jezelf met een uitgebreid diner in het bijbehorende restaurant. En doe eens gek, boek gewoon de bruidssuite.. !
Vanaf €85,- per nacht - 2 personen. 

Romantisch overnachten
Landgoed Middachten - Gelderland 

De Bed & Breakfast in het koetshuis staat op het voorplein van kasteel Middachten, één van de ‘Top 100 monumenten’ van Nederland. Je slaapt in de voormalig knechtenkamers, ontvangt een heerlijk ontbijt in de ontbijtkamer en bij een overnachting mag je ook na de sluiting voor andere bezoekers ‘s avonds door de tuin ronddwalen. Vanaf 115,- per nacht - 2 personen. 

Vorstelijk logeren
Kasteel Huis Bergh - Gelderland 

Op de gastenlijst van Kasteel Huis Bergh stonden eens koningen, hertogen en vele andere prominenten. Maar nu kun jij er ook vorstelijk logeren. Aan de rand van het stadje ’s-Heerenberg ligt het imposante Kasteel Huis Bergh. Sinds 2008 zijn er twee oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht ingericht als luxueuze suites. Vanaf €220,- per nacht - 2 personen. Inclusief ontbijt en entree voor het kasteel.

Rust en ruimte
Landgoed Vosbergen - Gelderland 

Bij Vosbergen geniet je van een verblijf op een eeuwenoud landgoed. Vanuit de accommodatie wandel je over klompenpaden en langs Sprengen en Renderklippen. Het is hier ‘s nachts heel stil en nog écht donker. Het is zelfs mogelijk een masseur bij te boeken. Hoe fijn! Vanaf €125,- per nacht - 2 personen. 

Onthaasten in de natuur
Landgoed Blijendijk - Noord-Brabant

Dit landgoed heeft diverse mogelijkheden tot het huren van overnachtingslocaties. Maar accommodatie ‘t Puntje springt er tussenuit, een pittoresk pandje met een trapgeveltje uit 1790. De oude herberg en café is nu een coachingsruimte met een slaapgelegenheid voor mensen die zich even in alle rust willen terugtrekken. Vanaf €87,- per nacht. 

Genieten van het buitenleven in een ‘Tiny’ house
Landgoed De Barendonk - Noord-Brabant

Een tiny house mag in dit overzicht niet ontbreken. In deze tiny house op Landgoed De Barendonk geniet je in een van het buitengevoel, maar ervaar je het comfort van een vakantiehuisje. De huisjes staan op een geweldig leuke camping voor kinderen met skelters en een waterpomp spel. ‘Tiny’ house ecolodge Panorama is toch geschikt voor 5 personen. Vanaf €90,- per nacht. 

Foto: Op 10 Logeren