Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Top 10 campings op Nederlandse Landgoederen

Door : De Nederlandse Landgoederen Zaterdag 01 mei 2021

 

Nederlandse Landgoederen zijn particulier grondbezit en soms al eeuwen binnen eenzelfde familie. Veel landgoederen worden beschikbaar gesteld om op te wandelen en te fietsen. Maar je vindt er ook sfeervolle kampeerterreinen, vaak midden in de natuur. Het zijn geweldige plekken voor een korte of lange trip in de zomer of zelfs in de winter, voor echte bikkels. Wij maakten een top 10 (natuur)campings van De Nederlandse Landgoederen. Je hebt er niet alleen een geweldige plek om te verblijven, met je overnachting draag je ook bij aan het voortbestaan van het landgoed. 

1. Natuurcamping Nationaal Park De Hoge Veluwe

Er zijn drie mooie autovrije velden op deze natuurcamping in het Park, vlakbij Ingang Hoenderloo. Bij de prijs van de overnachting zit ook toegang tot het park inbegrepen. Let op: je kunt je plek op de camping niet vooraf reserveren.

2. Landgoedcamping Het Meuleman

Groot kampeerterrein in het bos in het prachtige Twentse natuurgebied Het Lutterzand. Genieten van de natuur, maar wel met de luxe van verzorgd sanitair. Leuk: ze hebben een zwemvijver. 

3. Camping Landgoed Geijsteren

Dit kampeerterrein ligt pal aan de Maas op de grens van Limburg en Brabant, nabij Venray. Met Hemelvaart en Pinksteren en in juli en augustus is kamperen aan de maasoever ook daadwerkelijk toegestaan. De uitgestrekte naald- en loofhoutbossen met vennen van het landgoed nodigen uit om te wandelen en te fietsen.

4. Landgoed Het Zand

Echte bikkels kamperen hier midden in de winter, of afgelegen met het bos als toilet. Maar op deze boscamping op Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburg in de Achterhoek zijn ook natuurkampeerweiden met (nieuw) sanitair voor wat meer luxe. Voor ieder wat wils. 

5. Natuurkampeerterrein Landgoed De Barendonk

Skelters, een familieschommel, de ontdekkist, een waterpomp en het kabouter- en koeienpad: kamperen op Landgoed De Barendonk in Brabant is een feest voor kinderen. Ook voor volwassenen is het erg goed toeven door het onlangs vernieuwde sanitair en een verse broodjesservice. 

6. Landgoed De Hoevens 

De Hoevens is een eeuwenoud particulier landgoed dat duurzaam wordt beheerd door de familie Van der Lande-Vogels. De verbinding tussen mens en natuur staat voorop. Er is ruimte om te kamperen in de bossen op het rustieke kampeerterrein. Voor kinderen is er een speelbos en een zwemvijver. 

7. Natuurkampeerterrein Landgoed Vilsteren

Op het veelzijdige landgoed Vilsteren tussen Ommen en Dalfsen, ten zuiden van de Vecht, vind je een rustig boskampeerterrein met ruime, idyllische plaatsen. De omgeving is betoverend mooi. Er zijn gasten die een duik nemen in het nabijgelegen bosvennetje. Net als op de Hoge Veluwe kun je hier ook niet vantevoren reserveren.

8. Landgoed Weleveld 

Bij Pleisterplaats Rabo-Scheele kun je met alleen met een camper in de groene boomgaard op het landgoed verblijven. Bij de boerderij van de Pleisterplaats kun je terecht voor een drankje, streekproducten of een museum over het landgoed. Heb je geen camper? Net buiten de grens van het landgoed is nóg een mooie mini camping.  

9. Roggebotsteate 

Meer natuur dan kampeerterrein. Ook op Landgoed Robbebotstaete mag je voor een paar dagen je tent opzetten en genieten van alles wat het landgoed te bieden heeft. Het is geen standaard camping waar je zomaar heen kan. Je moet even vantevoren contact opnemen. 

10. Wildkamperen

Echt klaar voor avontuur? In Nederland zijn enkele paalkampeerplaatsen waar je gratis en legaal mag wildkamperen in of aan de rand van een natuurgebied. Hier kun je wakker worden aan een kabbelend riviertje, of met uitzicht over open velden en de vogels horen in het bos. Langs het Twentepad vind je Paalkampeerplaatsen op landgoed Weleveld en landgoed Twickel. 

Twickel coördinaten – 52.284401, 6.718069

Weleveld coördinaten –  52.19509, 6.43500