Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Zelle

360 hectare
Coulissenlandschap
Gastvrijheid en
Topkwaliteit

Landgoed Zelle ligt in de driehoek tussen Hengelo, Vorden en Ruurlo, in het nationale landschap Graafschap. Verspreid tussen de eeuwenoude akkers, omzoomd door bossen en weilanden, liggen als vanouds de boerenerven.

Het landgoed is circa 355 hectare groot en bestaat uit bos, natuurterrein, landbouwgrond en een golfbaan. Het hart van het landgoed bestaat uit een eeuwenoud landschap met lanen, bossen, oude solitaire bomen, paden en waterpartijen en het monumentale Huize Zelle met fraaie bijgebouwen. Dit gebied van ongeveer 94 hectare is geheel als rijksmonument aangewezen. De ambitie van Landgoed Zelle is erop gericht het landgoed cultuurhistorisch, landschappelijk, ecologisch, economisch én sociaal maatschappelijk in optimale vorm te houden en waar mogelijk terug te brengen.

U kunt op Landgoed Zelle logeren in een van de sfeervolle vakantieboerderijen of Finse bungalows, die op het landgoed worden verhuurd. Het hele jaar rond kunt u genieten van de prachtige natuur van de Achterhoek, tijdens een mooie wandeling of fietstocht. Of van de vele uitjes, bezienswaardigheden en activiteiten die in de (nabije) omgeving te doen en zien zijn. Wilt u komen genieten van de rust, ruimte en de mooie natuur van de Achterhoek bekijk dan het aanbod op de website van het landgoed en boek uw vakantiehuis online.

Uw overnachting in een van de vakantiehuizen kunt u bovendien combineren met een dag golfen op de prachtige 18 holes golfbaan 't Zelle, die op een deel van het landgoed is aangelegd. Daar kan bovendien wat gedronken en gegeten worden (lunch en diner): ook toegankelijk voor niet-golfers en niet-leden van de club.

Landgoed Zelle biedt ten slotte plaats aan zorgboerderij MAROPE, een woonwerkgemeenschap voor jongeren en (jong) volwassenen, die voor korte of langere tijd niet mee kunnen komen in de reguliere maatschappij. Hier kunnen zij zinvol en ontwikkelingsgericht bezig zijn en zich persoonlijk en maatschappelijk verder ontwikkelen.

NIKS