Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Westcreecke

24 Hectare
Natuur en recreatie
in de Oud-Prinslandsepolder

Westcreecke ligt tegen het dorp Dinteloord, op voormalige akkerbouwgrond die is omgevormd naar een natuur- en recreatiegebied. Jong en oud kunnen hiervan genieten.

Westcreecke omvat in totaal 24 hectare grond, waarvan 20 hectare bestaat uit bos, waterpartijen en graslanden. Het beheer is extensief van aard. Het landgoed dankt zijn naam aan de Westcreecke, een kreek die oorspronkelijk op het gebied lag, voordat het werd ingepolderd. De nieuwe waterpartij is op dezelfde plaats gepland en heeft de vorm van een natuurlijke kreek. Bij de waterpartij zijn natuurvriendelijke rietoevers aangelegd.  De kades rondom het landgoed zorgen voor de mogelijkheid van wateropvang ten tijde van overvloedige regenval.

De mensen uit de omgeving maken veelvuldig gebruik van deze plek voor een ontspannende wandeling in de natuur, langs het water, tussen de bomen, bloemen en vogels. Landgoed Westcreecke is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers vanaf de Noordlangeweg en de Prinses Marijkestraat. Op het landgoed is eveneens een plantenbedrijf gevestigd, waar u planten kunt kopen en u advies kunt krijgen over natuurontwikkeling en tuininrichting. Deze is te bereiken via de Stoofdijk.

Landgoed Westcreecke is het eerste ‘Nieuwe Landgoed’ van Brabant dat via de zogenaamde ‘rood-voor-groen regeling’ tot stand is gekomen: natuurontwikkeling die financieel mogelijk wordt gemaakt doordat enkele huizen worden gebouwd. Sinds de officiële opening van het landgoed in 2008 heeft de natuur op het landgoed zich volop kunnen ontwikkelen en kan de omgeving hier met volle teugen van genieten. 

 

 

NIKS