Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Roggebotstaete

52 hectare
Weidsheid
Bottum-up ontwikkeling
en eetbare natuur 

Landgoed Roggebotstaete is jong: 52 hectare natuur met een weidse horizon, steeds wisselende luchten, mooie waterpartijen, verrassende doorkijkjes en een rijke flora en fauna.

Tot 1957 nog zee, daarna als bomenkwekerij van de Rijksdienst de kraamkamer voor natuur in Flevoland. Hier kwamen alle bomen en planten voor het nieuwe land vandaan! In 2005 werd het als landgoed aangelegd en het is nog altijd volop in ontwikkeling. 

Op Roggebotstaete geen grote landhuizen, maar een voormalige zee die nu ruimte biedt aan natuurbeleving voor een gezonde leefstijl. De ontwikkeling van het landgoed gaat bottom up, voor en door burgers met ideeën en daadkracht. Daarmee is het de belichaming van maatschappelijk initiatief. 

Ook is Roggebotstaete is het perfecte decor voor een teamdag, natuurcoaching, schoolexcursie of meerdaagse training voor leiderschaps ontwikkeling. En het is mogelijk 'meewerker' te worden en zo het landgoed leren kennen en lekker buiten actief zijn in de natuur. Een unieke plek in Flevoland en in Nederland. Proef de natuur! 

NIKS