Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Nederhoven

9 hectare
Kleinschaligheid
en persoonlijke aandacht
aan de westelijke Maasoever

In de landelijke omgeving tussen Horn en Thorn vindt u Landgoed Nederhoven. Het Huis wordt in Beegden ook wel 'het Kasteeltje' genoemd.

Het kasteel en de regio kennen een lange geschiedenis. Het kasteel is in 1614 (volgens de muurankers) als jachthuis gebouwd op oudere fundamenten. In de archieven van de Van Hornes staat Meinhart van Lövenich in 1480 (!) vermeld als eerste eigenaar- leenman van het goed Nederhoven.

Binnen de gracht bevinden zich ondere andere de paardenstallen, waar het gastenverblijf is. Hier kunnen maximaal 10 personen  logeren. Op het terrasje is het goed toeven, aan de gracht, in de schaduw van meer dan 175 jaar oude eiken en beuken. In de ochtend met een kopje koffie en ’s avonds met een glaasje wijn. Ook is er is een boerderij uit het midden van de 18e eeuw. 

Buiten de gracht treft u een oprijlaan met lindenbomen en een gevarieerd landschap. Met akkerland en weiden omzoomd door eiken en beplanting als roos, sleedoorn, inlandse kers en hazelaar. Bij de gracht en de Sleybeek, die door het landgoed loopt, wonen eenden en soms flitst er een ijsvogeltje voorbij. In het bosje woont een buizerd, zijn groene en bonte spechten te zien en ook een steenuiltje. Ook is er veel water in de omgeving, misschien wel meer dan in Friesland! 

Landgoed Nederhoven is kortom een ideale uitvalsbasis voor tochten in de natuur, op het water en een bezoek aan Roermond of Maastricht.