Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Klarenbeek

90 hectare
Gelders industrieel erfgoed
kunst en ambacht

Landgoed Klarenbeek is industrieel erfgoed. Al 8 generaties lang is het in handen van dezelfde familie. Het landgoed is in 1732 vanuit de koperindustrie ontstaan en daarna is men overgegaan naar de productie van houten sigarenkisten.

Thans worden er nog deuren op het landgoed geproduceerd. De sigarenkisten worden nu in Polen geproduceerd. In de Rijksmonumentale fabriekspanden zijn nog veel elementen van de oude zagerij zichtbaar en deze zorgen voor een bijzondere aangename sfeer. De waterval met een verval van 3,5 meter, die voor de energie moest zorgen, is nog aanwezig.

Landgoed Klarenbeek heeft een ondernemend karakter en is de plek waar "kunst en ambacht samenstromen”. De fabriekspanden, Galerie Bij Krepel genaamd, zijn nu ingericht met kunst, oude foto’s en de oude machines.

Zowel in het meubelrestauratieatelier als in de professionele keuken is de liefde voor het ambacht voelbaar. Dit alles maakt Landgoed Klarenbeek tot een inspirerende locatie met veel mogelijkheden voor zakelijke events, huwelijken, feesten en natuurrecreatie.

NIKS