Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed Geijsteren

700 Hectare
Prachtige bossen
en vennen
langs de Maas

Landgoed Geijsteren ligt pal aan de rivier de Maas op de grens van Limburg en Brabant. Er is voor ieder wat wils: akkers en velden, vennen en naald- en loofhoutbossen. Deze worden doorkruist door de Oostrumse beek, met haar rustieke bruggetjes.

Door en rondom het karakteristieke dorp Geijsteren en het landgoed zijn er tal van wandel- en fietsroutes te vinden, waaronder het Pieterpad (LAW 9-2 (07)). Wandelend langs restanten van de oude Maasbedding en opgestuwde terrassen uit de ijstijd kom je onvermijdelijk bij de St. Willibrorduskapel uit 1680 terecht en watermolenhoeve de Rosmolen in het bos. De ruïne van Kasteel Geijsteren is een aantal jaren geleden deels gerestaureerd om de historische plek te behouden. Deze bevindt zich op loopafstand van de camping en de poort is dagelijks tot 17.00 uur open. 

Het landgoed is sinds 1806 in het bezit van familie de Weichs de Wenne. De monumentale boerderijen die tot het landgoed behoren zijn duidelijk herkenbaar aan de zwart-witte luiken. Op het landgoed is nabij de Maas een charmant natuurkampeerterrein met 60 omhaagde kampeerplekken. Ook is verblijf in een trekkershut of een bungalow mogelijk. Tal van overnachtingsmogelijkheden dus, en ook eten kan men er uitstekend! 

Meer informatie vindt u via de volgende websites: 

Camping en huisjes gelegen aan de Maas: www.campinglandgoedgeijsteren.nl 
Kampeerterrein in het bos: www.campinglandgoedgeijsteren-den-buizerd.nl
Groepsaccommodatie in het bos: www.dejonkhof.nl
Groepsaccommodatie/ Bed & Breakfast in het dorp: www.lindenhofgeijsteren.nl
Restaurant: www.hoevedeboogaard.nl
Golf & Countryclub: www.golfclubgeijsteren.nl

Foto's: Landgoed Geijsteren, Peter Jacobs, Frank van Eck (luchtfoto drone). 

NIKS