Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed en museum Voorlinden

40 hectare
waar hedendaagse kunst
natuur en architectuur
samenkomen

Een bezoek aan Voorlinden is echt een dagje uit! Naast het museum bezoeken kan men door de duinen, bossen en tuinen wandelen en lekker koffie drinken, lunchen en borrelen in het restaurant.

Museum Voorlinden is een museum voor moderne en hedendaagse kunst op het gelijknamige landgoed te Wassenaar, aan de kust en in het groen. Een stralend wit gebouw biedt onderdak aan een uitgebreide en verrassende collectie die de afgelopen vijftig jaar is verzameld. Naast wisselende presentaties uit eigen collectie presenteert museum Voorlinden ook tijdelijke tentoonstellingen en diverse permanente kunstwerken.

De rijke natuur van landgoed Voorlinden omringt het museumgebouw. Het 40 hectare tellende gebied ligt aan de rand van de Wassenaarse duinen en wordt gekenmerkt door bos, waterpartijen en weide. De tuin rondom het museum is ontworpen door de Nederlandse, internationaal gerenommeerde tuinarchitect Piet Oudolf.

Met zo’n 50 soorten vaste planten en siergrassen, heeft hij een tuin gemaakt die drie seizoenen bloeit en het hele jaar door interessant is door de vormen en structuren van de planten. Het monumentale landhuis in Engelse stijl is in 1912 als woonhuis gebouwd. Op dit moment – ruim honderd jaar later – wordt de begane grond gebruikt als restaurant van museum Voorlinden.

Foto's: Pietro Savorelli en Antoine van Kaam

NIKS