Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoed De Hoevens

190 Hectare
Mens
en natuur in 
evenwicht

Graslanden, akkers, houtwallen, lanen vormen samen met monumentale boerderijgebouwen Landgoed de Hoevens, een zeldzaam Kempisch coulisselandschap. Het beekje de Oude Leij kabbelt er door het groen. Eenvoud, rust, ruimte en respect voor de natuur staan centraal.

De Hoevens is een eeuwenoud particulier landgoed dat duurzaam wordt beheerd door de familie Van der Lande-Vogels. De verbinding tussen mens en natuur is er belangrijk. Er is ruimte om te kamperen, te overnachten en te vergaderen – maar ook voor biologische landbouw, natuurontwikkeling en educatie.

Gasten kunnen in alle rust en in het groen overnachten in de B&B ‘t Bakhuis, het stijlvolle vakantiehuis. Of op het mooie natuurkampeerterrein, dat met 40 ruime kampeerplaatsen, ingerichte huurtenten en een natuurlijke zwemvijver een ware belevenis is voor jong en oud. Speciaal voor kinderen is er een educatieprogramma voor basisscholen ontwikkeld waarbij zij spelenderwijs leren én experimenteren in de natuur.

Landgoed de Hoevens heeft sinds 2014 een bijzondere natuurbegraafplaats, waar men een dierbare kan begraven op een zelfgekozen plekje in de natuur. Ook is er een troostgevende afscheidslocatie voor ceremonie en condoleance. 

Op Landgoed de Hoevens wordt biologische akkerbouw bedreven. Zo wordt er o.a. het oeroude Sint Jansrogge verbouwd. Hier worden door de plaatselijke bakker allerlei landgoedlekkernijen van gemaakt, zoals crackers en kruidkoek. Uit de bijenkasten haalt de imker de eigen honing. En met het Sint Jansrogge wordt het biertje van De Pimpelmeesch uit Chaam ambachtelijk gebrouwen.

Fietsers en wandelaars komen aan hun trekken in de prachtige omgeving, met op steenworp afstand Breda, Tilburg en Turnhout.

NIKS