Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Kasteel De Haere

130 hectare
De Haere
landgoed van
kunst en cultuur

Aan de IJsseldijk, tussen Olst en Deventer ligt Landgoed De Haere, sinds 1996 in het bezit van IJssellandschap. De geschiedenis van de havezate gaat terug tot in de middeleeuwen.

De benedenverdieping van Kasteel De Haere is een heerlijke plek om even op adem te komen na een mooie wandeling over het landgoed. Onder het genot van een kop koffie kun je genieten van de wisselende exposities. Ook is de locatie geschikt voor trouwerijen, feesten en vergaderingen (geopend vrijdag t/m zondag van 11.00 uur – 17.00/18.00 uur). In de tuin van het kasteel is Europa’s grootste zonnewijzer en een ruïne-folly te vinden.

Op het landgoed vindt u ook De IJssellinie, de verdedigingslinie langs de IJssel. Van 1950 tot 1968 moest de linie ervoor zorgen om een onverhoopte opmars van het Rode Leger te vertragen door een brede zone langs de rivier onder water te zetten.

Het IJssellandschap streeft naar behoud en versterking van cultuur- en natuurhistorische waarden. En naar een koppeling van bezit en functioneel gebruik: de Havezate biedt derhalve sinds 2008 op de eerste verdieping onderdak aan het IJssellandschap. 

NIKS