Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

5.400 hectare
Natuur, kunst en
familiegeschiedenis
met elkaar verbonden

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is aan het begin van de twintigste eeuw gesticht door het echtpaar Kröller-Müller en behoort tot het culturele erfgoed van Nederland.

Het Park wordt gekenmerkt door een grote afwisseling van oorspronkelijke Veluwse landschappen; van stuifzand, korstmossteppen, heidevelden en grasvlakten tot aangeplante bossen, met grote variatie in planten- en diersoorten. Het Park maakt haar slogan, de groene schatkamer van Nederland, meer dan waar! 

Anton Kröller was een succesvol zakenman en kocht vanaf 1909 het toenmalige jachtterrein op de Veluwe in meerdere fasen. Het was de grote droom van zijn vrouw Helene om haar verzameling hedendaagse kunst, van onder andere Van Gogh, te tonen aan het publiek. Dat gebeurt nu ook, in het in het park gelegen Kröller-Müller Museum. 

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden  om te eten & drinken, kamperen, rondleidingen te krijgen of anderszins van dit bijzondere culturele erfgoed te genieten. Ideaal startpunt van uw bezoek aan het Park is het bezoekerscentrum, waar ook geregeld films en exposities worden vertoond. Daar vindt u ook de Parkwinkel en het 'Museonder'. 

NIKS