Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Heerlijkheid Mariënwaerdt

900 Hectare
Veelzijdig
eeuwenoud
familielandgoed

Heerlijkheid Mariënwaerdt is misschien wel het meest bekende landgoed van Nederland, centraal gelegen aan de A2, met een zeer veelzijdig aanbod aan bijzondere activiteiten en gewaardeerde landgoedproducten.

Het eeuwenoude familielandgoed Mariënwaerdt, ‘eiland van Maria’ is van oorsprong een abdij van Norbertijner monniken. In 1129 bouwden deze ‘witheren’ hun klooster op een buitendijks land op de Noordelijke oever van de Betuwse rivier Linge. Na plundering en brand ging na 100 jaar leegstand het landgoed over in handen van Graaf van Bylandt. Sindsdien is de Heerlijkheid Mariënwaerdt een familielandgoed van weleer, dat met passie wordt beheerd en voorgoed behouden.

Ieder jaargetijde is er veel te beleven op het landgoed. De uitgestrekte natuur, de historie en de pure biologische landgoedproducten. De jams, kazen, meel en andere delicatessen zijn landelijk verkrijgbaar.

Kom wandelen en fietsen en genieten van puur, eerlijk eten in de restaurants en beleef het buitenleven tijdens de Landgoedfair en Kerstfair. Het romantische landgoed is ook een prachtplek om elkaar het ja-woord te zeggen. Je huwelijksdag vieren binnen in het sfeervolle Koetshuis met prachtig uitzicht. Of trouwen in de buitenlucht, bijvoorbeeld  in de boomgaard, bij de parkvijver of langs de oevers van de Linge. Mariënwaerdt biedt ook landelijke overnachtingen aan in de Bed & Breakfast ‘De Neust’ of vakantiehuisjes.

NIKS