Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Winter- en kerst activiteiten op de Nederlandse Landgoederen

In de donkere dagen voor kerst zijn veel prachtige landgoederen decor van sfeervol verlichte activiteiten. Van kerstbomenverkoop, wandeltochten tot sfeervolle kerstfairs: kleed je warm aan en geniet deze winter van de Nederlandse Landgoederen. (De komende tijd vullen we deze activiteiten aan)

 • Kerst op Middachten 
  14 t/m 18 december 2022
  12:00-20:00 uur
  Tickets nodig 

  Geurende kerstbomen, brandende vuurkorven, sfeervolle verlichting, een kerstmarkt, een lichtjeswandeling en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Kerst op Middachten 2022 komt er aan!

  MEER INFORMATIE

 • Kasteel Huis Bergh
  Geheel december versierd. Op 10 december houdt de Rotaryclub haar traditionele kerstmarkt. 
  10:00 - 18.00 uur 

  Kasteel Huis Bergh wordt in december omgetoverd tot een warme winterse ontmoetingsplaats en vormt daarmee het ideale decor voor uw culinaire diner, feestelijke jaarafsluiting of nieuwjaarsreceptie. Bij ons draait alles om gastvrijheid en dat voelt u zodra de poorten van het kasteel zich voor u openen. Tijdens de kerstmarkt is de voorburcht van Huis Bergh sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten. Voor de kerstmarkt van de Rotary wordt geen entree gevraagd.

  MEER INFORMATIE

 • Kasteel Duivenvoorde: kerstbomenverkoop & lichtjesroute 
  Vanaf 1 december 

  Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed. Zelf gekweekt, dus kakelvers. Ook verkopen ze prachtige Nordmann sparren in diverse hoogtes, gezaagd. Afkomstig uit Duitsland of Denemarken, dit door een tekort aan 'eigen kweek'. Daarnaast kunt u ook terecht voor prachtige zelfgemaakte kerstkransen, maretak en ander kerstgroen. 7, 9, 10 & 11 december Lichtjesrondleidingen: Tijdens de donkere dagen voor kerst is het kasteel geheel in kerstsferen. Verwonder u tijdens de Lichtjesrondleidingen door het kasteel. Tickets zijn te koop vanaf 1 november.

  MEER INFORMATIE 

 • Kasteel de Haar | Magische kerst 
  8 december 2022 t/m 5 januari 2023

  Kasteel de Haar wordt tijdens de donkere dagen omgetoverd tot een sfeervol kerstkasteel. Meer dan honderden kerstballen en lichtjes toveren de vertrekken en slaapkamers om tot hét kerstkasteel van Nederland. Compleet met taarten, pasteien, thema kerstbomen, en kerstsokken aan sfeervol verlichte haarden. Als topstuk schittert er een 8 meter grote kerstboom in de Main Hall!

  MEER INFORMATIE EN KAARTEN

 • Kasteel de Haar | Lumineuze nachten 
  16 december 2022 t/m 8 januari 2023

  Tijdens de kerstvakantie is Kasteel de Haar omgetoverd tot een indrukwekkend decor voor een magische wandeling vol verwondering en betovering. Ontdek de geschiedenis van Kasteel de Haar via indrukwekkende videomapping op het kasteel, het Châtelet, de Kapel en de oude kasteelpoorten. 

  MEER INFORMATIE EN KAARTEN