Nederlandse
Landgoederen

Voor altijd.

Natuur, cultuur & historie

Landgoeddag 2021 - online sessie
Recreatie en Toerisme – de Lusten en de Lasten

Recreatiedruk in het buitengebied  stijgt. Onder invloed van de coronacrisis is deze trend alleen maar versterkt. Nederlanders zijn daardoor ook positiever geworden over Nederland als vakantiebestemming. Bijna 45 procent overweegt in 2021 op vakantie te gaan in eigen land. Dat blijkt uit de Vakantiemonitor van het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). 

NBTC heeft een landelijke visie “Perspectief 2030” ontwikkeld en neemt ons daarin mee. Op de Landgoeddag staan de ontwikkelingen in recreatie en toerisme in het Nederlandse buitengebied en de mogelijke gevolgen voor de particuliere landgoederen centraal. De presentatie gaat in op vragen als: Wat kunnen we verwachten? Hoe passen we het in in bestaande (gebieds-)opgaven? Hoe om te gaan met de lusten en lasten en wat zijn mogelijke win-win oplossingen?

Aansprekende verdienmodellen
Wij hebben voorbeelden verzameld waarbij de lusten en de lasten van hoge recreatiedruk meer in evenwicht zijn gebracht. Een nieuw verdienmodel, een inspirerende oplossing en een innovatief concept om bezoekers op een positieve manier bij te laten dragen aan de instandhouding van het landgoed. 

De Groene Koepel
Tenten op een landgoed, een goed idee of een hoop werk? De Groene Koepel presenteert haar visie op een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland (hier). Al jaren zijn op meerdere landgoederen in Nederland natuurkampeerterreinen gevestigd; kleine terreinen waar natuurliefhebbers neerstrijken met hun tent of kampeerbusje. Wat vraagt dit, maar vooral wat kan dit betekenen voor een landgoed?

Wij kunnen ons op 16 april laten inspireren en we hopen velen van u daar weer online te ontvangen.

Programma
13.30 uur Welkom door Adrienne Vriesendorp-Dutilh (bestuur FPG)
13.35 uur Recreatie en Toerisme – de Lusten en de Lasten door Angelique Vermeulen - NBTC
14.00 uur Ruimte voor vragen
14.15 uur Korte presentaties met inspirerende voorbeelden ‘De lusten & lasten’
* Natuurkampeerterreinen door Eelke Horselenberg - directeur De Groene Koepel 
* Landgoed Eyckenstein presenteert enkele aansprekende voorbeelden door Otto van Boetzelaer 
14.45 uur Ruimte voor vragen
15.00 uur Afsluiting

Aanmelden
U kunt al aanmelden door een mail te sturen aan fpg@grondbezit.nl.

 

Foto: Slaaphuis op Heidegoed t Kluenven